Een tijdelijke (nood)douche: hoe werkt het?

Een uitkomst tijdens verbouwing of revalidatie.

Heeft u op de planning staan om binnenkort uw badkamer te verbouwen en is dat de reden dat u een aantal weken geen gebruik kan maken van uw douche? Dan bieden wij de optie om voor deze weken een nooddouche te huren!

Op deze manier kunt u in uw vertrouwde omgeving blijven en hoeft u niet elke dag bij vrienden of familie op bezoek. Tevens is deze nooddouche een uitkomst wanneer u aan het revalideren bent van bijvoorbeeld een blessure of een operatie.

Voor/achterkant nooddouche
Tijdelijke nooddouche in woonkamer

Hygienisch en direct klaar voor gebruik

Onze nooddouche bestaat uit één geheel van gepoedercoat staal. Het voordeel hiervan is dat er geen losse onderdelen zijn wat dus stevigheid en hygiëne biedt. Nog een voordeel hiervan is dat het geen bouwpakket is en daarom vrijwel direct klaar is om te gebruiken.

Door de ronde vorm van de nooddouche is deze op vrijwel de meeste plekken in huis (of tuin!) te plaatsen.

De afvoerslang kan eenvoudig in de wasbak gehangen worden of bijvoorbeeld worden aangesloten op een afvoer van een (vaat)wasmachine.

De slang voor aanvoer van water kan op de meeste kranen gemonteerd worden, ook op een vaatwasmachine kraan. Wij zorgen ervoor dat u kunt douchen tijdens het draaien van de vaatwasser of wasmachine.

Tijdelijke nooddouche in woonkamer

Hoe wordt de nooddouche aangesloten?

De nooddouche kan op de meeste waterpunten worden aangesloten. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld uw keukenkraan, buitenkraan, (vaat)wasmachinekraan of een gootsteenkraantje.

Het afvoeren gebeurt via een door ons meegenomen afvoerpomp welke het douchewater terugpompt naar een gootsteen of (vaat)wasmachineafvoer.

Door de warmwaterboiler die standaard bij de levering zit wordt het warme water verzorgd. In sommige situaties kan het zijn dat de douche op uw eigen warm water wordt aangesloten.

De aanvoer- en afvoerslangen zijn lang genoeg zodat de nooddouche niet direct naast een waterpunt of waterafvoer geplaatst hoeft te worden.

Er wordt bij het plaatsen van de nooddouche een rubberen mat met opstaand randje gebruikt zodat de ondergrond beschermd is tegen water en het meer comfort biedt bij het uitstappen van de douche.

Aansluiting nooddouche

Toch nog wat langer nodig? Geen probleem!

Als uw eigen badkamer weer klaar is voor gebruik halen wij de douche weer op. Mocht het nodig zijn dat de douche langer gebruikt moet worden dan de vooraf afgesproken huurtijd, is het mogelijk dat in overleg eventueel een aantal dagen verlengd worden.

Reserveer nu uw tijdelijke nooddouche

Neem contact met ons op en reserveer uw tijdelijke nooddouche voor uw aankomende verbouwing. Ook geschikt als zorg douche of tijdens een revalidatie.